豐豐幾時找數 When payme!!!

攪tim,登記完成,收埋一百早鳥回贈



第一日出就不行鳥: PG登記都未能完成. HSBC 幾時可以 pay me $$

滙豐今早推出過數Apps「PayMe」,本報記者今早實測使用PayMe,但發現難以登入,疑似出現爆Server情況。結果記者花了接近一小時,才經過多重認證,成功開設帳戶,以及透過Whatsapp過數予朋友。
首先打開PayMe,第一步,會要求便用者透過Facebook帳戶或電郵登記,但過程已花了10分鐘Loading時間才能登入,其後要輸入6位數字Pin碼以用日後登入之用。
第二步,要求用家輸入電話號碼,再透過短訊發放6位數字pin用作認證電話號碼,過程又花了約10分鐘。
第三步,PayMe帳戶成功登記,用家可以登入看到個人帳戶版面,可看到Payme帳戶餘額,以及朋友列表。
第四步,用家要充值、提款或過數,要先登記信用卡,不一定要滙豐卡,其他香港銀行卡均可便用,不過登記信用卡過程,經常出現錯誤,又花了十幾分鐘。
第五步,要驗證個人身份,要透過Apps拍一張個人身份證照片,再上傳到系統中驗證,便完成所有程序啦!
記者足足花了一小時才完成所有步驟,出現得最多的就是「Error:PayMe experienced an issue.Please try again in a few monments」,最後透過Whatapps成功過數10元給朋友。
滙豐發言人表示,早上使用PayMe的用戶流量相當大,部分客戶或有登記或使用問題,對此感到抱歉。該行正解決問題,建議用家於今日稍後時間登記。

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/finance/20170208/56276026


云傳妹吹到咁大。一樣衰. 唔吹好過吹
http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20170208/19921557?_ga=1.253446720.858956858.1475482795

沒有留言: